Gaina cu smochine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gaina cu smochine este un preparat specific ardelenesc care cu siguranta va va incanta si pe dvs.

Ingrediente

    • 1 gaina
    • 12 smochine
    • 2 linguri zahar
    • 1 lingura patrunjel verde tocat marunt
    • 50 gr unt
    • 1 ceapa
    • 100 ml vin alb
    • sare
    • apa
    • 2 linguri pasta de tomate

Instructiuni de preparare

  1. Gaina curatata, spalata, se taie bucati si se pune cu ceapa tocata si unt intr--o cratita, pe foc mic, sa se inabuse bine impreuna pana incep sa se rumeneasca. Se toarna apa cat sa le acopere si se lasa sa fiarba. Se mai adauga cate putina apa, sare, pana cand carnea este pe jumatate fiarta.
  2. Se adauga peste acrne smochinele spalate si tinute in apa sa se inmoaie. Se mai adauga vinul, pasta de tomate si zaharul ars stins cu 2-3 linguri de apa. Nu se arde zaharul prea tare pentru se poate amari mancarea. Se mai adauga putina apa si se lasa sa fiarba, dar sa nu scada prea mult, dupa care se serveste  cu patrunjel verde tocat marunt deasupra.

Recomandari

Mancaruri