Friptura de porc cu sos de bulion si vin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de porc cu sos de bulion si trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa, atat la masa de pranz cat si la cina.

Ingrediente

    • 1 kg carne de porc, cu putina slanina
    • 3 linguri bulion sau suc de rosii
    • ulei
    • piper macinat
    • vin rosu
    • sare
    • catei de usturoi

Instructiuni de preparare

  1. Se taie felii potrivite carnea de porc si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se presara sare si se pune tava la cuptor, aproximativ 20 minute. Se intoarce carnea sa se rumeneasca si se stropeste cu vin.
  2. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare si apa pentru a nu prinde un gust rau cand se pune peste friptura fierbinte.
  3. Cand carnea este rumenita pe ambele parti, se adauga sucul de rosii sau bulionul amestecat cu vin, se lasa sa scada vreo 20 minute, dupa care se inchide cuptorul si se pune usturoiul din abundenta.

Recomandari

Mancaruri