Ficatei de pasare in sos de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O reteta rapida, sanatoasa dar si foarte gustoasa servita cu o portie de mamaliga.Reteta de ficatei de pasare in sos de rosii este preparatul ideal pentru un pranz in familie la sfarsit de saptamana.

Ingrediente

    • 1 kg de ficatei de pasare
    • 4 rosii coapte
    • 2 morcovi
    • 1 ardei gras
    • 1 pastarnac
    • 1 lingura de pasta de tomate
    • ulei
    • sare si piper
    • patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. Speli ficateii si ii stergi cu ajutorul unor prosoape de bucatarie. Apoi ii sarezi si ii pui la prajit.
  2. Intre timp speli morcovii, ii cureti si ii dai pe razatoare. Ardeiul gras il speli si il tai fasii. Speli si cureti pastarnacul apoi il tai rondele.
  3. Pui la fiert morcovii dati pe razatoare, ardeiul gras si pastarnacul taiat impreuna cu o lingura de ulei si una de apa. Adaugi ficateii prajiti impreuna cu o lingura din uleiul in care s-au prajit .Lasi la fiert 15 minute.
  4. Cureti rosiile de coaja, le tai marunt si le adaugi peste ficatei apoi potrivesti de sare si piper urmand la sfarsit sa pui si pasta de tomate.
  5. Lasi sa mai fiarba putin pana scade apa dupa care opresti aragazul si ornezi cu patrunjel verde.

Recomandari

Mancaruri