Crap la cuptor cu sos de vin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crapul la cuptor cu sos de vin etse o mancare perfecta in zilele cu dezlegare la peste.

Ingrediente

    • 1 crap fara cap
    • 150 ml ulei
    • 200 ml vin alb
    • sare
    • piper boabe
    • lamaie

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata pestele, se cresteaza in cateva locuri pe spate, se sareaza si se lasa sa stea 1/2 ora inainte de a-l pune in tava.
  2. Se prepara un sos din: o ceasca cu apa calda, o lingura cu bulion, usturoi curatat si taiat marunt, vin, sare si piper boabe sau macinat.
  3. Pestele se asaza intr-o forma de sticla incasabila, se acopera cu sosul pregatit si se introduce in cuptor pentru 1 ora.
  4. Crapul la cuptor cu sos de vin se serveste cald, stropit cu zeama de lamaie, cu garnitura de cartofi fierti, cu sau fara paine, langa vin alb sec.

Recomandari

Mancaruri