Ciulama de hribi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciulamaua de hribi este foarte gustoasa si aromata, fiind o mancare gustoasa si dietetica, in acelasi timp.

Ingrediente

    • 500 gr hribi proaspeti sau uscati
    • 100 gr unt sau ulei
    • 2 linguri cu faina,
    • 1 lingura cu zahar
    • 200 ml lapte nefiert
    • 200 gr smantana
    • sare
    • piper
    • marar tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati hribii de frunze si nisip, spalati cu atentie in 2-3 ape, scoateti si coditele. Controlati daca sunt compacte, daca au viermi aruncati-le.
  2. Puneti hribii sa fiarba 10 minute in apa clocotita cu sare si zahar. Daca aveti hribi uscati acestia se lasa in apa 2-3 ore, apoi se dau in clocot 10 minute, se scurg si se gatesc. Scoateti hribii si-i scurgeti in sita, apoi ii tocati felii nu prea mici.
  3. Faceti un sos alb din unt inmuiat pe foc moale, faina pusa in doua reprize si lapte dulce pus cate putin. Laptele se pune peste amestecul de faina si unt in timp ce amestecati in cratita cu lingura de lemn. Sosul trebuie sa fiarba 15 minute la foc mic.
  4. Cand ati tocat hribii puneti-i intr-o cratita mica sa fiarba cu smantana. Dupa 15 minute trageti cratita de pe foc. Amestecati hribii cu sosul alb, sarati, condimentati cu piper macinat si marar tocat.
  5. Serviti ciulamaua de hribi cu mamaliga calda sau rece inainte ca sosul sa prinda pelicula de protectie.

Recomandari

Mancaruri