Budinca de ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de ciuperci este un preparat foarte gustos, pe care il puteti imbunatati cu putina ceapa adaugata in momentul cand caliti ciupercile.

Ingrediente

    • 500 gr ciuperci
    • 5 oua
    • 2 linguri pline cu faina
    • 150 gr unt
    • 200 gr smantana groasa
    • 1 lingura pesmet
    • 1 legatura patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. Se spala ciupercile in mai multe ape, apoi se toaca marunt si se calesc in 50 gr unt impreuna cu patrunjelul tocat marunt.
  2. Separat 80 gr unt se freaca bine cu 5 galbenusuri, se adauga smantana, pesmetul, faina, ciupercile calite, apoi se amesteca totul cu albusurile batute spuma tare.
  3. Se toarna toata compozitia intr-o forma termorezistenta unsa cu unt, presarata cu pesmet si se fierbe in baie de apa o ora, acoperita cu folie de aluminiu sau cu capac, la cuptor.

Recomandari

Mancaruri