Aripioare picante Buffalo cu sos de branza cu mucegai

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Originile exacte ale aripioarelor picante Buffalo sunt aprig disputate în Buffalo, New York, dar toată lumea este de acord ca au fost inventate la Anchor Bar si ca trebuie sa fie foarte picante şi condimentate.

Ingrediente

    • faina
    • ulei de floarea-soarelui, pentru prajitv
    • 1 lingura de oÅ£et alb
    • 900 gr aripioare de pui
    • 5 linguri de sos Tabasco  picant
    • 4 linguri de unt
    • sare si piper



    PENTRU SOSUL DE BRÂNZÄ‚

    • 85 gr de branza cu mucegai albastru, faramitata
    • ¼ lingurita boia de ardei dulce
    • 1 catel de usturoi
    • 150 ml de smantana
    • 150 ml de lapte bătut

Instructiuni de preparare

  1. Se topesc  intr-o craticioara  untul, sosul Tabasco si otetul. Se rastoarna intr-un caston  mare. Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de branza cu putina sare. Se acopera si se lasa sa se raceasca.
  2. Se indeparteaza varfurile aripioarelor si se taie fiecare aripioara in jumatate. Se rastoarna aripioarele într-un bol. Se adauga sare si piper si suficienta faina incat sa se acopere bine fiecare aripioara.
  3. Se încing patru linguri de ulei într-o tigaie mare si se prajesc aripioarele. Se prajesc amestecand frecvent, pana cand devin rumene pe toate partile. Cand sunt gata, se rastoarna peste sosul picant de unt si se amesteca bine. Se servesc pe un platou, cu extra topping de sos de unt, cu sosul de branza.

Recomandari

Mancaruri