- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Originile exacte ale aripioarelor picante Buffalo sunt aprig disputate în Buffalo, New York, dar toată lumea este de acord ca au fost inventate la Anchor Bar si ca trebuie sa fie foarte picante şi condimentate.
Ingrediente
- faina
- ulei de floarea-soarelui, pentru prajitv
- 1 lingura de oţet alb
- 900 gr aripioare de pui
- 5 linguri de sos Tabasco picant
- 4 linguri de unt
- sare si piper
PENTRU SOSUL DE BRÂNZÄ‚
- 85 gr de branza cu mucegai albastru, faramitata
- ¼ lingurita boia de ardei dulce
- 1 catel de usturoi
- 150 ml de smantana
- 150 ml de lapte bătut
Instructiuni de preparare
-
Se topesc intr-o craticioara untul, sosul Tabasco si otetul. Se rastoarna intr-un caston mare. Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de branza cu putina sare. Se acopera si se lasa sa se raceasca.
- Se indeparteaza varfurile aripioarelor si se taie fiecare aripioara in jumatate. Se rastoarna aripioarele într-un bol. Se adauga sare si piper si suficienta faina incat sa se acopere bine fiecare aripioara.
- Se încing patru linguri de ulei într-o tigaie mare si se prajesc aripioarele. Se prajesc amestecand frecvent, pana cand devin rumene pe toate partile. Cand sunt gata, se rastoarna peste sosul picant de unt si se amesteca bine. Se servesc pe un platou, cu extra topping de sos de unt, cu sosul de branza.