Anghinare cu cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de anghinare cu cartofi este una din acele retete pe care trebuie sa le aveti mereu la indemnana deoarece sunt foarte gustoase.

Ingrediente

    • 8 anghinare tinere
    • 2 linguri unt
    • patrunjel verde
    • marar verde
    • 1 kg cartofi
    • 120 gr slanina afumata
    • 100 ml supa de carne
    • sare
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Anghinarea se curata  de frunzele din mijloc si de firbre, apoi se freaca cu lamaie si se pune in apa rece penrtu 30 de minute. Se pune la fiert o oala cu apa si sare, si cand incepe sa clocoteasca se pune anghinarea si se fierbe 40 de minute, la foc potrivit.
  2. Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi. Se pun intr-o cratita pe foc  mic untul, slanina taiata si cand s-a incins se adauga anghinarea, cartofii, verdeata tocata, sare, piper, supa de carne si se acopera cu capac lasand sa fiarba la foc moderat o ora, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri