Friptura surpriza din muschi de caprioara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura surpriza din muschi de caprioara este o friptura delicioasa, pe care trebuie sa o savurati ori de cate ori veti avea ocazia.

Ingrediente

    • 1 muschi de caprioara
    • 200 gr svaiter
    • 200 gr slanina afumata
    • sare
    • 1 lingura cu unt
    • 175 ml vin alb
    • piper boabe
    • 200 ml supa
    • PENTRU MARINAT:
    • 2 litri apa
    • 250 ml otet
    • 2 capatani de usturoi
    • 1 lingura cu sare
    • 1 ceapa

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Lasi carnea la marinat 10 ore, o tai felii groase si o lasi pe o farfurie.
  2. Tai svaiterul si slanina in felii egale, socotind cate o felie la doua felii de carne. Sarezi carnea, ungi fiecare felie cu unt cald, le asezi doua cate doua, iar intre ele pui o felie de svaiter si una de slanina si le legi separat cu ata din bumbac.
  3. Pui feliile de carne astfel pregatite in tava de friptura cu 1 ceasca mare cu supa de zarzavat sau de carne, cu boabe de piper si putina sare. Introduci tava in cuptorul cald si tii friptura la foc mare 1 ora, dupa care o intorci si adaugi vinul. Este gata dupa 2 ore.
  4. Scoti friptura pe un platou, inlaturi atele, pastrezi forma in care s-a facut si servesti cu garnitura de legume sote si salata verde, cu paine proaspata si vin rosu.

Recomandari

Friptura sau Gratar