File Wellington

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fileul Wellington este preparatul perfect pentru o cina festiva cand doriti sa surprindeti, mai ales daca aveti alaturi si o sticla de vin rosu.

Ingrediente

    • 800 gr muschi file de vitel
    • 400 gr ciuperci de cultura
    • 50 gr unt
    • 4 linguri cu vermut
    • 1 lingura cu ulei
    • 3 linguri cu faina
    • 1 galbenus de ou
    • sare
    • piper macinat
    • patrunjel tocat

    PENTRU ALUAT:

    • 100 gr margarina
    • 2 linguri cu otet
    • 175 ml apa calda
    • sare
    • 300 gr faina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Pregatiti aluatul nisipos: inmuiati margarina pusa intr-un vas emailat asezat pe flacara mica, turnati faina, amestecati repede cu lingura, trageti vasul de pe foc. Puneti 1/2 lingurita cu sare, turnati cate putina apa si framantati aluatul. In apa calda turnati 2 linguri cu otet (are calitatea de a fragezi aluatul). Cand aluatul se desprinde de mana, puneti vasul in frigider.
  2. Rumeniti feliile de muschi file intr-un amestec de ulei si 1 lingura cu unt. Scoateti pe servetele de hartie.
  3. In grasimea ramasa pregatiti ciupercile tocate. Sarati si piperati. Lasati pe foc mic pana cand scade tot lichidul.
  4. Intindeti aluatul in foaie subtire, puneti pe toata suprafata ciuperci, acoperiti cu carne si presarati patrunjel tocat.
  5. Intoarceti foaia de aluat ca sa obtineti un patrat sau un dreptunghi, lipiti marginile, puneti in forma si coaceti la foc potrivit 3/4 ora.
  6. Serviti fileul taiat felii mari, langa vin alb.

Recomandari

Friptura sau Gratar