Aripioare picante

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aripioarele picante sunt gustoase, aromate si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 500 gr aripioare de pui
    • 100 gr faina
    • 2 oua batute usor
    • 100 gr pesmet nu foarte fin
    • 1 lingura boia iute
    • 1 lingurita piper pisat
    • 1 lingurita praf de usturoi
    • 1 lingurita sare iodata
    • 1 lingurita praf de ceapa
    • 200 ml ulei

    PENTRU SOSUL DE BRANZA:

    • 200 gr smantana
    • 3 linguri branza framantata
    • 3 linguri ceapa verde tocata marunt
    • 1 catel usturoi tocat marunt
    • 2 lingurite sos Worcestershire
    • 2 lingurite zeama de lamaie
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii

Timp de preparare 50 minute

  1. Speli aripioarele si le lasi sa se scurga. Pui faina intr-un vas nu foarte adanc, albusurile intr-un al doilea vas, iar pesmetul in al treilea vas. Amesteci pesmetul cu boiaua, piperul, praful de usturoi si de ceapa  si sarea iodata.
  2. Treci aripile, pe rand, intai prin faina, apoi prin oua si la urma prin pesmet. Ca si la snitel, asigura-te ca sunt bine acoperite.
  3. Intr-o tigaie cu ulei incins, prajesti aripioarele pe ambele parti, pana se rumenesc si devin crocante. Servesti aripioarele fierbinti, inmuiate in sos de branza picant.
  4. Pentru sosul de branza zdrobesti branza cu o furculita si o amesteci cu smantana, pana obtii  o pasta groasa. Adaugi celelalte ingrediente si omogenizezi. Pui sare si piper, dupa gust, apoi le servesti.

Recomandari

Friptura sau Gratar