Fursecuri cu nuca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile cu nuca sunt pe departe cel mai rapid si gustos desert, deoarece nu trebuiesc multe ingrediente, iar rezultatul este pe masura.

Ingrediente

    • 3 oua
    • 250 gr faina
    • scortisoara macinata
    • 250 gr zahar pudra
    • coaja rasa de la portocala
    • 1 varf de cutit de bicarbonat

Instructiuni de preparare

  1. Zaharul, ouale si coaja rasa de portocala se pun intr-un castron si se freaca cu lingura 5 minute. Se adauga faina, putina scrtisoara si bicarbonatul amestecat in faina. Se framanta bine si se aduna aluatul in forma de minge.
  2. Se rupe cate o bucatica de aluat si se formeaza intre palme bilute de marimea unei nuci. Se asaza bilutele pe o tava, se apasa cu degetul aratator, sa se  formeze o gropita  in care se pune jum atate de miez de nuca sau jumatate de migdala sau aluna.
  3. Se introduce tava in cuptorul incins, si se coace la foc mic. Fursecurile nu se rumenesc prea tare, deoarece ele trebuie sa ramana de culoare deschisa.

Recomandari

Deserturi