Ciocolata cu lichior

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciocolata cu lichior este un desert de casa foarte gustos si iubit de copii, atat pentru aroma cat si pentru gustul desavarsit.

Ingrediente

    • 200 gr ciocolata neagra
    • 100 ml lapte condensat
    • 80 gr biscuiti
    • 200 gr bezele albe
    • 50  ml crema de whisky/lichior
    • 20 gr unt
    • 75 gr amestec fistic si alune de padure
    • 7 smochine
    • 150 gr ciocolata alba

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de fierbere 10 minute

  1. Se unge si se tapeteaza  cu folie de plastic alimntara, o tava care se lasa la indemana.
  2. La bain-marie se pun lichiorul, ciocolata neagra, untul si laptele condensat si se amesteca pana cand se topeste untul. Se scoate apoi vasul de la bain-marie si se lasa sa se raceasca.
  3. Se adauga fisticul maruntit usor, alunele de padure, smochinele, bezelele si biscuitii faramitati usor si 100 gr de ciocolata alba.
  4. Se amesteca, iar compozitia obtinuta se pune in tava pregatita si se baga la frigider pentru 3 ore.
  5. Pentru servire, se topeste restul ciocolatei albe si se toarna peste ciocolata de la frigider, abia dupa ce s-a racorit putin. Se lasa sa se inchege, de preferat peste noapte, apoi se portioneaza si se serveste.

 

 

Recomandari

Deserturi