Capsuni in aspic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Capsunile in aspic este cu siguranta desertul ideal pentru cei care tin regim sau dieta. Este delisios servit rece, alaturi de sosul de kiwi, fiind in acelasi timp un desert delicios si racoritor in zilele de vara.

Ingrediente

    PENTRU ASPIC:

    • 4 foi de gelatina(15 gr)
    • 350 ml apa
    • 50 ml zeama de lamaie
    • 150 gr zahar
    • 350 gr capsuni
    • 100 ml vin alb

    PENTRU SOSUL DE KIWI:

    • 30 gr zahar tos
    • 2 kiwi
    • 1 lamaie

    PENTRU DECOR:

    • frunze de menta
    • 100 gr capsuni
    • 100 ml frisca


Instructiuni de preparare

  1. Se pune la firt intr-o oala apa, zaharul, zeama de lamaie si 2 capsuni taiate jumatati. Se lasa sa fiarba siropul intre timp, inmuind gelatina in apa rece.
  2. Cand siropul incepe sa clocoteasca, se adauga gelatina stoarsa bine. Se amesteca compozitia apoi se strecoara prin sita si se lasa sa se raceasca.
  3. Se toarna aspic in 4 castronele, care apoi se baga la frigider sa se intareasca.
  4. Intre timp, se spala capsunile, se curata de codite si se taie in sferturi. Se scot formele din frigider in care se pun cateva bucati de capsuni, turnand peste aspic cat sa le acopere. Formele se baga din nou la congelator si se lasa sa se intareasca cel putin o ora.
  5. Cat timp se intareste aspicul, se curata fructele de kiwi, se taie bucati, apoi se mixeaza cu zaharul si cu zeama de la o lamaie, pana se obtine un sos omogen. Se strecoara sosul prin sita apoi se baga la frigider.
  6. Se scot formele de la congelator, se rastoarna pe farfurii, turnand peste sos de kiwi. In momentul servirii se decoreaza cu frunze de menta, bucati de capsuni si frisca.

Recomandari

Deserturi