Cantuccini

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cantuccini sunt de fapt niste biscuiti tari, gustosi, care imbina aroma de portocale cu cea de alune prajite. Traditional, acestia se servesc la ceai sau cafea.

Ingrediente

    • 100 gr alune
    • 1/2 lingurta praf de copt
    • 2 oua batute
    • coaja rasa de la 1 portocala mare
    • 230 gr faina, plus suplimenar pentru manipularea aluatului
    • 185 gr zahar
    • 1 lingurita extract de vanilie

    USTENSILE:

    • tava mare, tapetata cu hartie de copt

     

Instructiuni de preparare

  1. Turanti alunele intr-o tigaita si prajiti-le la foc mic, pana cand sunt gata, apoi dati-le deoparte sa se raceasca.
  2. Cerneti faina si praful de copt intr-un castrin mare, apoi amestecati-le cu zaharul.Faceti o adancitura in mijloc si turnati ouale batute, extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si alunele prajite. Amestecati-le cu o furculita, iar apoi framantati cu mana, pana cand obtineti o textura destul de uniforma Daca aluatul este prea lipicios, mai adaugati faina, putin cate putin.
  3. Inpartiti aluatul in doua si formati doua suluri de 28 cm lungime. Puneti sulurile in tava la cel putin 5 cm distanta si coaceti-le 20-25 de minute, pana cand se rumenesc si se intaresc putin.
  4. Scoateti cu grija sulurile din tava pe un tocator si, cat sunt inca calde, feliati-le in diagonala, la o grosme de 1 cm, sau mai gros, in functie de dorinta fiecaruia. Puneti feliile in tava si coaceti-le 5 minute, pana sunt rumene si uscate, apoi scoateti-le pe un gratar sa se raceasca.

Recomandari

Deserturi