- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Cantuccini sunt de fapt niste biscuiti tari, gustosi, care imbina aroma de portocale cu cea de alune prajite. Traditional, acestia se servesc la ceai sau cafea.
		
		Ingrediente
		
			
- 100 gr alune
 
- 1/2 lingurta praf de copt
 
- 2 oua batute
 
- coaja rasa de la 1 portocala mare
 
- 230 gr faina, plus suplimenar pentru manipularea aluatului
 
- 185 gr zahar
 
- 1 lingurita extract de vanilie
 
USTENSILE:
- tava mare, tapetata cu hartie de copt
 
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Turanti alunele intr-o tigaita si prajiti-le la foc mic, pana cand sunt gata, apoi dati-le deoparte sa se raceasca.
 
- Cerneti faina si praful de copt intr-un castrin mare, apoi amestecati-le cu zaharul.Faceti o adancitura in mijloc si turnati ouale batute, extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si alunele prajite. Amestecati-le cu o furculita, iar apoi framantati cu mana, pana cand obtineti o textura destul de uniforma Daca aluatul este prea lipicios, mai adaugati faina, putin cate putin.
 
- Inpartiti aluatul in doua si formati doua suluri de 28 cm lungime. Puneti sulurile in tava la cel putin 5 cm distanta si coaceti-le 20-25 de minute, pana cand se rumenesc si se intaresc putin.
 
- Scoateti cu grija sulurile din tava pe un tocator si, cat sunt inca calde, feliati-le in diagonala, la o grosme de 1 cm, sau mai gros, in functie de dorinta fiecaruia. Puneti feliile in tava si coaceti-le 5 minute, pana sunt rumene si uscate, apoi scoateti-le pe un gratar sa se raceasca.