- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Biscuitii Petits-beure  sunt foarte buni si gustosi alaturi de o cana cu ceai.
		
		Ingrediente
		
			
- 100 gr unt
 
- 3 oua
 
- 3 linguri cu caimac
 
- 250 gr zahar
 
- 1/2 lingurita cu amoniac
 
- 500 gr faina
 
- 1/2 lamaie
 
- sare
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Cerni faina, pui peste ea caimacul, apoi adaugi galbenusurile pe rand, timp in care amesteci incet cu faina toate ingredientele. Stingi amoniacul cu zeama de la 1/2 lamaie, pui peste faina, adaugi putina sare si albusurile batute spuma. La urma adaugi zaharul, care s-a dizolvat cu 50 ml apa, pe foc moale.
 
- Framanti un aluat tare, care se odihneste la rece 2 ore, apoi scoti si lucrezi la rece. Intinzi o foaie groasa de 1 cm, tai forme dreptunghiulare sau rotunde, asezi intr-o tava neunsa si coci la foc potrivit 30 de minute. Tava o introduci in cuptorul fierbinte, apoi micsorezi focul.
Biscuitii acestia nu-i pudrezi cu zahar.