Muraturi bulgaresti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Muraturile bulgaresti au o aroma a lor pe care nu o poti inlocui cu nimic. Servite reci iarna alaturi de friptura preferata sunt un deliciu.

Ingrediente

    • conopida
    • gogosari
    • usturoi
    • morcovi
    • telina
    • sare grunjosa (20 gr la 1 kg de legume)
    • zahar (40 gr la 1 kg dde legume)
    • foi de dafin (una la 1 kg de legume)
    • piper boabe
    • otet de mere (200 ml la 1 kg de legume)
    • apa

Instructiuni de preparare

  1. Feliaza morcovii si telina, taie gogosarii si desfa conopida in buchetele. Pune legumele intr-un vas si cantareste-le. Presara zaharul si sarea si lasa totul la frigider 24 de ore.
  2. Strecoara lichidul lasat de legume si asauga 200 ml de otet pentru fiecare kilogram de legume, dafin, piper boabe. Adu lichidul la fierbere, apoi lasa-l sa se raceasca.
  3. Asaza legumele in borcane, toarna marinata din care ai scos foile de dafin.Daca nu e suficient lichid, completeaza cu un amestec de apa si otet de mere in cantitati egale.
  4. Leaga borcanele , infasoara-le in patrui groase, lasa-le sa se raceasca apoi pune-le in camara intunecata.

Recomandari

Conserve si Muraturi