Gem de zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gemul de zmeura este cel mai indragit gem, fiind in acelasi timp preferatul copiilor si al adultilor.

Ingrediente

    • 3 kg zmeura
    • 2 kg zahar
    • zeama de la o lamaie mare

Instructiuni de preparare

  1. Se alege zmeura bine coapta, proaspata, se curata de frunzulite, apoi se spala intr-o strecuratoare, sub jet de apa, de praf si de nisip.
  2. Fructele spalate se pun intr-o cratita emailata, alternand stratul de zmeura cu zaharul si cu zeama de lamaie. Se lasa de seara pana dimineata, apoi se fierbe la foc tare, ca sa se lege siropul repede, pana nu se terciuiesc fructele.
  3. Se pune gemul fierbinte in borcane, care se asaza in paturi, sa se raceasca treptat, la caldura. Borcanele se depoziteaza in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi