Dulceata de cirese-varianta2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de cirese este o dulceata aromata si gustoasa, pe care o puteti servi simpla sau o puteti folosi la prepararea dulciurilor.

Ingrediente

    • 3 kg cirese
    • 1 kg zahar
    • 250 ml apa

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 borcane

Timp de preparare 60 minute+2 ore fierbere

  1. Speli ciresele, le rupi coditele si le scoti samburii. Intr-o cratita pui 3/4 din cantitatea de zahar si torni apa. Fierbi totul la foc mic pana se topeste zaharul.
  2. Apoi adaugi ciresele si le lasi sa fiarba, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda.
  3. Cand siropul devine mai gros, tragi oala de pe foc, o acoperi si o lasi asa timp de 12 ore. A doua zi o pui din nou la foc, presari si restul de zahar si o lasi sa fiarba timp de 10 minute.
  4. Cand este gata, repartizezi dulceata in borcane, pe care le inchizi ermetic.

Recomandari

Conserve si Muraturi