Dovlecei conservati in apa cu sare si zahar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dovleceii conservati in apa cu sare si zahar sunt solutia ideala pentru iarna cand dovleceii nu se gasesc in piata.

Ingrediente

    • 6-8 dovlecei mari, cu coaja alba
    • 2 l apa
    • 3 linguri cu sare
    • 6 linguri cu zahar
    • cate 1 as­pirina pentru 1 borcan.

Instructiuni de preparare

  1. Se spala dovleceii, se curata de coaja alba, se taie felii groase de 2 cm, apoi se taie cubulete, se spala in apa rece si se fierb in saramura (in care s-a adaugat zahar) doar 5 minute. Se scot cu lingura de supa, se pun in bor­cane sau in sticle, se acopera cu saramura si cu aspirina pisata.
  2. Se leaga recipientele, se lasa sa se raceasca, apoi se sterilizeaza 20 minute in bain-marie. Se folosesc in combinatii pentru diferite mancaruri sau in mancarea de dovlecei. Nu se mai sareaza mancarea.

Recomandari

Conserve si Muraturi