Castraveti in saramura-varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Castravetii in saramura sunt foarte gustosi in salate sau consumati alaturi de un fel principal delicios.

Ingrediente

    • castraveti mici
    • usturoi
    • marar uscat
    • boabe de mustar
    • sare grunjoasa
    • hrean
    • dafin
    • tarhon

Instructiuni de preparare

  1. Pune pe fundul unui borcan marar uscat, frunze de tarhon, boabe de mustar, felii de hrean.
  2. Spala castravetii, alege-i pe cei tari si asaza-i in borcane, unul langa altul , pe verticala. Printre ei strecoara felii de usturoi si acopera cu marar uscat.
  3. Pune 2 litri de apa la fiert cu 4 linguri de sare si 2 frunze de dafin. cand a dat in clocot, toarna saramura peste castravetii din borcane. Acopera borcanele cu tofon si lasa-le o zi.
  4. Scurge saramura di da-o din nou in clocot. Intre timp,  daca in borcane este loc, completeaza cu castraveti noi.
  5. Toarna lichidul clocotit, leaga borcanele, infasoara-le in paturi groase, lasa-le sa se raceasca, apoi pune-le in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi