Sirop de visine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Siropul de visine este o bautura excelenta care ne va face multa bucurie, ori de cate ori vrem sa ne rasfatam cand ne va fi sete. Cu sirop de visine vom putea sa preparam si multe alte dulciuri preferate.

Ingrediente

    • 4 kg visine
    • 2 kg zahar
    • 2 l apa
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Fructele se curata de frunze si codite si se spala in mai multe ape. Se curata de samburi si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece 10 ore, dupa care se pune intr-un tifon sa le scurga bine.
  2. Siropul din zahar si apa se pune impreuna cu sucul de fructe sa clocoteasca 15 minute pe foc mare. Siropul se fierbe ca pentru dulceata si se leaga pana cand sta bob intreg cand a fost picurat pe marginea unei farfurii.
  3. Cand operatia s-a terminat, se adauga vanilie si se toarna cald in sticle, apoi se pasteurizeaza in bain-marie sau in cuptorul aragazului.

Recomandari

Bauturi