Lichior de cirese amare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lichiorul de cirese amare are o aroma fina si delicata, avand in acelasi timp si un gust rafinat delicios.

Ingrediente

    • 500 g cirese amare
    • 200 g samburi de cirese
    • 1 l alcool alb sau votca
    • 1 kg zahar
    • 500  ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o sticla mai mare se pun ciresele amare coapte,sanatoase si samburii zdrobiti. Se toarna alcoolul, se astu­pa bine sticla cu un dop si se lasa sa stea 2 saptamani, scuturand zilnic sticla.
  2. Se prepara un sirop simplu din zahar si apa, care, dupa ce s-a racit se toarna peste com­pozitia din sticla. Se astupa din nou sticla si se lasa sa mai stea 10-14 zile, agitand-o zilnic, dupa care se filtreaza lichiorul printr-un tifon pus in doua.
  3. Se toarna lichiorul in sticle, se astupa bine cu dopuri oparite si se pastreaza in­tr-un loc racoros si uscat. Se consuma in anul in care s-a pregatit, altfel devine periculos din cauza samburilor de cirese si caise (contin arsenic).

 

VARIANTA 2

    INGREDIENTE:

  • 500 g cirese amare
  • 200 g samburi de cirese amare
  • 1 kg zahar
  • 1 l alcool
  • 500 ml apa

 

   MOD DE PREPARARE:

  1. Se pun ciresele, samburii si alcoolul in sticla, iar dupa doua saptamani se filtreaza. Se prepara un sirop simplu din zahar si apa si dupa ce s-a racit, se toarna peste esenta.
  2. Se lasa sa mai stea 10-14 zile, apoi se filtreaza din nou si se toarna in sticle, care se astupa bine. Samburii de cirese sunt amarui si se folosesc pentru a da lichiorului aroma si gust amarui. Lichiorul trebuie consumat in anul in care s-a facut.

Recomandari

Bauturi