Trigoane de varza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Trigoanele de varza sunt delicioase mai ales daca se servesc reci.

Ingrediente

    • 1 varza mare
    • 150 gr orez
    • 2 linguri bulion
    • cimbru
    • 500 gr carne tocata amestec porc cu vita
    • 2 cepe
    • 200 ml vin
    • chimen
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se scot nervurile de la foilie de varza si taie-le in dreptunghiuri. Separat, se amesteca orezul, carnea, ceapa tocata marunt, bulionul, o lingurita cu cimbru tocat, o lingurita cu seminte de chimen, sare si pper, dupa gust.
  2. Se ia un dreptunghi de varza, se pun pe un colt umplutura, se impatureste in diagonala, drept, iarasi in diagonala si din nou drept.
  3. Se pun trigoanele intr-un vas termorezistent, sprijinite unul de altul, se pune apa cat sa le acopere, vinul, o crenguta de cimbru si una de marar uscat si se baga la cuptor, la foc potrivit, pentru o ora.

Recomandari

Aperitive