Tartine oltenesti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tartinele oltenesti lasa loc si pentru imaginatia fiecarei gospodine, deoarece ele se pot imbunatati cu ardei gras sau ceapa verde.

Ingrediente

    • 300 gr cascaval
    • 200 ml lapte
    • sare
    • 4 oua
    • 150 gr faina
    • franzelute

Instructiuni de preparare

  1. Se pune faina intr-o cratita care apoi se pune pe focul mic, se amesteca cu doua linguri de cascaval ras si cu laptele. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca, aoi se adauga  galbenusurile de ou frecate cu putina sare.
  2. Se taie franzelutele felii, se asaza pe fiecare cate o felie subtire de cascaval, iar deasupra se intinde un strat din compozitia preparata. Se  bat albusurile spuma tare si se pune cate o lingurita pe fiecare tartina, fara sa se intinda.
  3. Tartinele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incins pana se rumenesc.

Recomandari

Aperitive