Tartine cu unt fals de sardele

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tartinele cu unt fals de sardele se servesc imediat dupa ce au fost montate deoarece isi schimba gustul imediat.

Ingrediente

    • 100 gr sardele fara oase
    • 3 castraveciori murati
    • 1 lingurita cu mustar
    • 1 lingura cu margarina
    • 3-4 fire de ceapa verde
    • 1 franzela subtire
    • 1/2 lamaie

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se toaca marunt castraveciorii si sardelele, se curata ceapa de frunzele vestede, se spala si se taie bucati mici.
  2. Amestecul acesta se trece prin masina de tocat, iar pasta obtinuta se amesteca incet cu 1 lingura plina varf de margarina. Se adauga si mustarul si, daca este nevoie, si sarea necesara, totul se omogenizeaza si se acreste cu putina zeama de lamaie. Se asaza pe un platou ornat cu frunze de salata.
  3. Franzela se taie felii subtiri, care se servesc langa pasta de sardele, pentru a se face tartine dupa gustul fiecarui mesean. Se servesc langa vin alb.

Recomandari

Aperitive