Sufleu de cirese

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sufleul de cirese este foarte aromat si dulce, fiind foarte indragit de copii.

Ingrediente

    • 500 gr cirese
    • 200 gr zahar pudra
    • 150 gr unt
    • 100 gr pesmet
    • 100 ml vin rosu
    • 3 galbenusuri
    • 6 albusuri
    • vanilie
    • 1 lingura rom

Instructiuni de preparare

  1. Se spala ciresele, se scot coditele si samburii si se lasa la macerat, 1 ora, in vinul amestecat cu 50 gr zahar.
  2. Dupa 1 ora, ciresele se scurg in strecuratoare. Se freaca spuma, intr-un castron, untul cu zaharul, se adauga vanilia, romul, pesmetul si cele 3 galbenusuri, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
  3. Ciresele bine scurse se amesteca in compozitie. Se bat cele 6 albusuri spuma tare si se inglobeaza usor, amestecand cu lingura, de sus in jos.
  4. Totul se pune intr-o forma tapetata cu unt si faina, la bain-marie, si se fierbe in cuptorul cald, timp de 60 de minute. Se scoate sufleul din cuptor si se serveste fierbinte.

Recomandari

Aperitive