Sufleu de ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sufleul de ciocolata este desertul preferat al impatimitilor de ciocolata.

Ingrediente

    • 500 ml lapte
    • 1 baton de vanilie
    • 125 gr zahar
    • 300 rg ciocolata
    • 20 gr amidon alimetar
    • 4 galbenusuri
    • 6 albusuri
    • 30 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb intr-un vas laptele cu vanilia, ciocolata si zaharul, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se ia cratita de pe foc si se lasa acoperita.
  2. Se inmoaie amidonul cu o lingura de lapte rece si se adauga in compozitie. Se pune laptele din nou pe foc sa fiarba in clocote mici, se amesteca pana capata consistenta unei creme, se ia cratita de pe foc si se amesteca pana se raceste compozitia. Se adauga galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in compozitie.
  3. Se tapeteaza o forma cu unt si cu pesmet si se pune compozitia in forma. Se coace sufleul in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 20 de minute. Se serveste fierbinte.

Recomandari

Aperitive