Slanina cruda sarata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Slanina cruda sarata este un preparat de iarna care se pregateste chiar in ziua taierii porcului.

Ingrediente

    • slanina groasa
    • sare
    • salpetru

Instructiuni de preparare

  1. Tai slanina in fasii inguste si lungi, o freci bine cu sare grunjoasa, o asezi in vas de lemn sau de plastic in care ai pus sipci de scandura. Asezi bucatile unele peste altele fara goluri intre ele, pui o scandura cu un bolovan deasupra si o tii la rece.
  2. Dupa 10 zile scoti bucatile, le asezi in cruce, acoperi vasul pentru alte 10 zile.
  3. Scoti bucatile astfel pregatite, le atarni de grinda, le mananci la aperitiv, cu ceapa, mustar sau usturoi.
    Nu se pregateste in saramura.

Recomandari

Aperitive