Saleuri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Saleuri trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase. Le puteti servi ca aperitive, sau le puteti servi in loc de paine.

Ingrediente

    • 150 ml caimac
    • 50 gr unt/untura
    • 1 ou
    • putina drojdie (cat o nuca)
    • 50 ml lapte
    • sare
    • faina

Instructiuni de preparare

  1. Se framanta un aluat din caimac, unt, galbenusul de ou, drojdia dizolvata in lapte caldut, sare, adaugand faina cat cuprinde. Daca aluatul are prea multa grasime se da la rece, apoi se mai framanta.
  2. Se intinde o foaie din aluat, cu grosimea de 5 mm. Cu ajutorul unui cutiti sau a unei role se decupreaza betisoare de aluat care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele. Se ung saleurile cu albus de ou batut usor, apoi se presara cu sare, susan, chimen sau mac.
  3. Saleurile se coc in cuptor, la foc mediu, pana se rumensc usor, apoi se scot imediat din tava si se lasa sa se raceasca.

Recomandari

Aperitive