Rosii umplute cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rosiile umplute cu ciuperci este o reteta simpla si rapida, usor de pus in practica mai ales atunci cand iti doresti ceva inedit, dar a carui preparare sa nu iti rapeasca prea mult timp.

Ingrediente

    • 10 rosii
    • 500 gr ciuperci
    • patrunjel verde
    • marar verde
    • 1 catel de usturoi
    • sos de rosii
    • 3 cepe
    • 3 linguri ulei sau 30 gr unt
    • zeama de carne
    • 2 linguri pesmet
    • sare
    • piper


Instructiuni de preparare

  1. Se aleg rosii tari, proaspete, se taie un capacel unde a fost codita si se pun cu gura in jos sa se scurga. Se spala bine ciupercile si se curata codita de varful care a stat in pamant, apoi se toaca marunt.
  2. Ceapa se toaca marunt si se  pune cu ciupercile intr-o cratita cu unt sau ulei, sa se caleasca impreuna. Cand a scazut apa lasata de ciuperci se adauga usturoiul tocat marunt, verdeata, sare, piper, o ceasca de zeama de carne sau apa, 2 linguri de pesmet si se amesteca, pe foc, pana se ingroasa compozitia.
  3. Se umplu rosiile, se asaza intr-o tava, se stropesc cu ulei, se toarna peste ele sos de rosii si se introduc la cuptor sa se coaca. Ciupercile ramase se pot aseza printre rosii.

Recomandari

Aperitive