Pogaci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pogacelele sunt numai bune la micul dejun alaturi de o ceasca de cafea.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 100 gr cascaval/chimen
    • 500 gr jumari
    • 1 ou
    • 30 gr drojdie
    • 2 linguri rom
    • 2 galbenusuri
    • sare
    • 100 gr smantana
    • unt pentru uns tava

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca drojdia cu romul, galbenusurile, smantana si sare, apoi cu faina si cu jumarile date prin masina de tocat. Se framanta bine pe planseta, se intinde o foaie si se taie forme rotunde cu un pahar a carui gura e trecuta mereu prin faina ca sa nu se lipeasca aluatul.
  2. Rondelele se curata de surplusul de faina cu o pana, apoi se aseaza in tava unsa cu unt, se ung cu ou si se presara cu cascaval sau chimen, apoi se coc la foc potrivit.
  3. Pogacelele se servesc fierbinti ca gustare.

Recomandari

Aperitive