Pasta de masline cu paine prajita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasta de masline cu paine prajita este un aperitiv perfect pentru o dimineata in perioada de post.

Ingrediente

    • 100 gr masline fara samburi
    •  lingura cu mustar dulce
    • 1/2 lamaie
    • 2 felii de paine uscata
    • 1 ceapa mijlocie
    • 2 rosii sau 1 gogosar murat
    • 2 gulii sau 1 andiva

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Maslinele spalate si fara samburi se clocotesc timp de 5 minute, apoi se spala si se scurg, se trec maslinele prin masina de tocat impreuna cu ceapa, curatata, spalata si taiata felii, cu painea si 1/2 rosie.
  2. Pasta obtinuta se freaca incet cu mustar si zeama de lamaie, apoi se asaza pe un platou, inconjurata de felii de gulii sau foi de andive.
  3. Se fac tartine cu pasta de masline, se asaza in farfurii, se servesc alaturi legume crude de sezon: ardei gras, felii de gulie, foi de andive.

Recomandari

Aperitive