Omleta cu peste uscat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Omleta cu peste uscat trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa si foarte aromata, perfecta pentru un pranz copios.

Ingrediente

    • 6 rosii
    • 150 ml ulei
    • piper macinat
    • 12 oua
    • 600 gr peste uscat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pestele se tine, cateva ore, la desarat, in apa rece.
  2. Intre timp, rosiile se oparesc in apa clocotita, se scot, se curata de pielite si se toaca marunt. Se pun rosiile sa fiarba in sucul lor, pana se ingroasa.
  3. Se scoate pestele, se scurge de apa si se pune la fiert peste rosii. Se adauga o lingura de ulei si se lasa sa fiarba, la foc mic.
  4. In acest timp, se prepara 6 omlete: se bat cate 2 oua, se sareaza, se pipereaza si se rumenesc pe ambele parti, in ulei fierbinte.
  5. De fiecare data, cand omleta este rumenita pe jumatate, se scoate, se asaza in centrul ei cate o portie de peste, se indoaie si se pune din nou la prajit. Se servesc cu sosul de rosii.

Recomandari

Aperitive