Jambon de porc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jambonul de porc este un aperitiv delicios, aromat pe care il putem servi ca atare sau il putem folosi la prepararea multor feluri de mancare.

Ingrediente

    • 1 ciolan de porc (pulpa din spate)
    • 10 boabe de piper
    • 3 foi de dafin
    • 3 crengute de rozmarin
    • 2 linguri cu sare
    • 4 boabe de ienibahar
    • 5 catei de usturoi
    • 2 litri de vin alb sec

Instructiuni de preparare

  1. Parleste ciolanul, curata-l cu lama cutitului, apoi spala-l cu apa rece. Pune apa la fiert intr-o tava mare  cat sa incapa piciorul de porc. Adauga sarea, piperul, ienibaharul, usturoiul taiat felii, foile de dafin.
  2. lasa sa clocoteasca, apoi pune ciolanul. Cand sosul a scazut la jumatate completeaza cu vin.Lasa sa fiarba, la foc mic4 ore. Cu 3 minute inainte de a lua oala de pe foc, presara rozmarinul.
  3. Lasa sa se raceasca in zeama ( intorcandu-l din cand in cand), apoi pune jambonulla presat intre doua tocatoare de lemn cu o greutate deasupra. Lasa-l de seara pana dimineata, apoi pune ciolanul la zvantat sau intr-o camera aerisita si racoroase. A doua zi afuma-l sau baga-l in frigider.

Recomandari

Aperitive