Gogosi de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogosile de cartofi sunt foarte gustoase, ele putand fi servite atat ca aperitiv cat si ca desrt.

Ingrediente

    • 500 gr cartofi
    • 4 linguri faina
    • 2 linguri unt
    • sare
    • 2 oua
    • 2 linguri gris
    • pesmet

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb acrtofii in coaja, se curata si se dau prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca cu faina, grisul, ouale si se framanta bine.
  2. Se pune intr-o oala apa la fiert cu putina sare. Aluatul framantat se face sul, se taie cate o felie, se modeleaza in forma ovala si se pun in oala cu apa care clocoteste.
  3. Cand gogoselele sunt gata fierte, se scot cu lingura cu gauri pe o farfurie mare si se toarna peste ele pesmet rumenit in unt, apoi se pot servi.

Recomandari

Aperitive