Focaccia cu sardine si rosii coapte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Folosind la aceasta retata sardine proaspete nu numai ca va avea un gust si o textura minunata dar va fi un pranz plin de vitamine si proteine.

Ingrediente

    •  un ciorchine mare de rosii cherry
    • 45 ml de ulei de masline
    • 12 fileuri de sardine proaspete(sau din conserva)
    • 1 foaie de focaccia
    • sare si piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius. Intr-o tava  sau o tigaie puneti rosiile cherry cu codita cu tot si  stropiti cu jumatate din cantitatea de ulei de masline. Adaugati sare si piper si bagati  in cuptorul incins pentru 10-15 minute.
  2. Din cand in cand mai amestecati incet in tigaia cu rosii.Cand acesta incep sa se decojeasca scoateti-le din cuptor.
  3. Intre timp incingeti grillul la maxim, stropiti cu ulei de masline si puneti fileurile de sardine. Coaceti-le cate 4-5 minute pe fiecare parte.
  4. Taiati foaia de focaccia in patru si puneti-le putin pe grillul incins dupa ce ati dat la o parte sardinele. Lasati-le 2 minute doar pentru a capata o culare aramie.
  5. Asezati feliile de focaccia pe o farfurie, puneti pe ele  sardinele si careva rosii cherry.asezonati cu sare si piper.

Recomandari

Aperitive