Drob de miel-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Drobul de miel este un aperitiv de primavara specific sarbatorilor de Paste.

Ingrediente

    • 500 gr carne de miel
    • 1 ficat de miel
    • 2 rinichi de miel
    • 2 plamani de miel
    • inima  de miel
    • 3 oua
    • 4 legaturi de ceapa verde
    • 2 legaturi de patrunjel verde tocat
    • sare
    • piper macinat
    • 1 prapur de miel
    • 150 ml ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se fierbe carnea separat, se taie felii subtiri si se pune peste maruntaiele de miel fierte, spalate in apa rece si tocate cu lama unui cutit ascutit. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se adauga peste ceapa si verdeata tocate marunt, cele 3 galbenusuri si albusurile batute spuma tare.
  2. Amestecul omogenizat bine se pune intr-o forma unsa cu ulei peste care s-a intins prapurul mielului. Umplutura se niveleaza usor si se acopera cu marginile prapurului. Se introduce forma in cuptor si se coace drobul la foc potrivit.
  3. Cand s-a rumenit usor, este gata. Se scoate si se serveste taiat felii groase, asezate pe salata verde si inconjurat de felii de ou fiert tare si felii de lamaie.

Recomandari

Aperitive