Clatite de primavara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Multitudinea de retete a clatitelor permit gospodinelor sa jongleze intre ele, creand retete noi si absolut gustoase. Astfel, acestea nu au mai fost mancate drept desert, dar si ca fel principal, avand in compozitia sa carne, legume si alte minunatii.

Ingrediente

    PENTRU CLATITE:

    • 4 oua
    • 1 lingura suc de apanac
    • 200 ml apa minerala
    • 200 ml bere
    • faina
    • sare si piper

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300 gr cascaval
    • 300 gr sunca presata
    • 4 oua fierte tari
    • 2 cepe rosii
    • 2 ardei grasi( de culori diferite)
    • 1 legatura de ceapa verde
    • 1 salata verde
    • 5-6 rosii cherry
    • 50 gr masline fara samburi
    • frunze proaspete de menta

Instructiuni de preparare

  1. Se prepara doua feluri de clatite. Se bat doua oua cu sare, se adauga 3-4 linguri de faina, berea, putin piper, se amesteca bine si se lasa la frigider 15 minute. Dupa ce aluatul a stat la rece se prepara clatitele in mod clasic una cate una.
  2. Se bat celelalte doua oua cu putina sare si putin piper. Se adauga o lingura de suc de spanac, 3-4 linguri de faina si apa minerala,pana se formeaza un aluat care curge , cu consistenta ca cea a smantanii.Se lasa la frigider 15 minute, apoi se coc clatitele, una cate una.
  3. Se taie cascavalul si sunca presata felii subtiri, ardeii si salata verde se taie fasii, ceapa rosie rondele, ouale fierte si maslinele felii subtiri, iar rosiile cherry se taie jumatati.
  4. Se umplu clatitele cu ingredientele pregatite si se ruleaza. Se lasa o ora la frigider ca sa se fixeze ingredientele si sa se aromatizeze, apoi se taie fiecare clatita in 2-3 bucati mai mici. Se prind cate doua bucati diferite de clatite, cu un bat de frigaruie,asezand  la capete cate o jumatate de rosie cherry. Se orneaza cu frunze de ceapa verde si cu frunze de menta proaspata.

Recomandari

Aperitive