Ciuperci umplute cu legume sotate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile umplute cu legume sotate sunt aromate si au un gust deosebit atat calde cat si reci. Daca doriti puteti adauga cascaval ras sau mozzarella deasupra.

Ingrediente

    • 8 ciuperci mari
    • 2 ardei grasi galbeni
    • 2 cepe
    • 50 gr costita
    • 2 dovlecei micuti
    • 1 morcov
    • 2 catei de usturoi
    • maghiran
    • oregano
    • ulei
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Curata ciupercile de codite si lasa palariile deoparte. Taie capetele coditelor si , cu lama cutitului, razuiele de coaja fina. Taie in cubulete ceapa, dovleceii, morcovul si ardeii grasi.
  2. Incinge 3-4 linguri cu ulei intr-o tigaie adanca si caleste la foc mic costita taiata fasii subtiri, apoi adauga legumele. Adauga sare si piper, dupa gust, iar sepe final, presara oregano si maghiran, dupa gust.
  3. Dupa ce s-au patruns legumele, ia tigaia de pe foc si adauga usturoiul tocat marunt.
  4. Umple palariile ciupercilor cu aceasta compozitie si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da-o la cuptorul incins 5-10 minute, apoi le poti servi ca antreu, dar si ca garnitura , langa un peste aromat.

Recomandari

Aperitive