Ciuperci fripte cu usturoi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile fripte cu usturoi sunt perfecte pentru zilele de post din an, fiind satioase si foarte gustoase.

Ingrediente

    • 10-12 ciuperci mari
    • 1/2 lamaie
    • 5-6 catei de usturoi
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Speli ciupercile, in multe ape, separi cozile, dupa care le asezi pe plita (sau pe o tabla speciala, folosita pentru coptul vinetelor) cu palaria in sus, le pui sare si le frigi.
  2. Cand ciupercile si-au lasat zeama, strangi lichidul in farfurie si-l amesteci cu usturoi pisat. Ai grija numai ca ciupercile sa nu se arda.
  3. Cand sunt gata, strangi ciupercile pe un platou, le stropesti cu lamaie si usturoi si le servesti calde, cu paine sau mamaliguta.

Recomandari

Aperitive