Ciuperci fripte cu sos de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile fripte cu sos de rosii sunt delicioase, apetisante si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 1 kg ciuperci proaspete
    • 1 capatana de usturoi
    • sare
    • 200 ml ulei
    • piper macinat
    • 200 ml sos de rosii
    • 1 legatura de patrunjel verde

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8-10 portii

  1. Cureti ciupercile de resturile de frunze, scoti coditele, le speli in multe ape. Palariile ciupercilor le pastrezi intregi, infigi in ele felii de usturoi taiate pe lung, le sarezi putin si le frigi pe plita sau pe gratar.
  2. Cand nu mai au lichid scoti ciupercile pe farfurie si le stropesti cu ulei, le acoperi, le tii la cald pana cand pregatesti sosul.
  3. Pentru sos coditele tocate le pui cu restul de ulei sa se inmoaie la foc potrivit, cu sare si piper macinat. Cand nu mai au zeama torni sosul de rosii si frunze de patrunjel tocate marunt, mai lasi 3-5 minutesa fiarba, apoi rastorni peste ciupercile fripte.
  4. Servesticiupercile  calde, cu paine proaspata.

Recomandari

Aperitive