Chiftele de varza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelele de varza este un aperitiv delicios si satios pe care il puteti servi chiar si ca fel principal, la masa de pranz.

Ingrediente

    • 1/2 varza cruda
    • 2 cartofi
    • 2 cepe
    • sare
    • piper
    • marar tocat
    • 1 lingura cu bulion de rosii
    • 3 linguri cu faina
    • 200 ml ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti varza de frunzele vestede, o tai felii si o pui sa fiarba impreuna cu cartofii taiati in patru in apa calda cat sa le acopere.
  2. Dupa 30 de minute, le scurgi si le toci marunt, le asezi intr-o cratita smaltuita unde ai calit ceapa. Omogenizezi amestecul, adaugi bulionul, sarei si piper, amesteci si mararul tocat si lasi totul pe foc mic zece minute.
  3. Racesti amestecul, apoi ingrosi cu pesmet. Faci chiftelute, le treci prin faina, le prajesti in ulei incins.
  4. Servesti chiftelutele  cu legume de sezon, alaturi de paine de casa.

Recomandari

Aperitive