Chiftele de dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelele de dovlecei sunt delicioase si aromate, fiind un preparat perfect pentru gustarea copiilor.

Ingrediente

    • 4 dovlecei
    • 1 cartof fiert
    • verdeata tocata
    • sare
    • piper
    • 1 ceapa
    • faina
    • 200 ml ulei
    • 2 rosii
    • 2 ardei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti dovleceii de coaja, ii treci pe razatoarea mare, ii presari cu sare si-i lasi asa 15 minute.
  2. Intr-un castron adanc pui ceapa tocata fin, cartoful dat pe razatoarea mica, verdeata si jumatate de rosie fara seminte. Speli dovleceii de sare, ii storci bine, ii asezi in castron. Sarezi si piperezi, amesteci bine legumele, omogenizezi cu mana. Daca amestecul e moale adaugi o lingura de faina.
  3. Din amestecul obtinut iei cu lingura si prajesti chiftele in ulei incins. Scoti pe hartie absorbanta, treci dupa 15 minute pe platou garnisit cu legume felii si servesti cald, cu paine prajita.

Recomandari

Aperitive