Cartofi cu somon si marar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii cu somon si marar sunt foarte aromati si gustosi, si ii puteti servi atat calzi cat si reci ca gustare la micul djun.

Ingrediente

    • 8 cartofi mijlocii
    • 25 gr unt
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 1 lingura capere in otet
    • 100 gr masline
    • 20 ml ulei de masline
    • 125 gr file de somon afumat
    • 150 gr cas sau telemea proaspata de vaca
    • 1 legatura marar verde
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Spala bine cartofii, sterge-i cu un servet, apoi unge-i cu un strat fin de ulei si presara-i cu sare. Pune toti cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-i in cuptorul incins, aproximativ 1 ora, pana se patrund.
  2. Dupa ce s-au racit, ii tai in jumatati, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, indepartezi o parte din miezul cartofilor, pe care il poti folosi ulterior, la prepararea chiftelutelor. Trebuie sa obtii  barcute de cartofi cu peretii grosi de aproximativ 1 cm.
  3. Topesti untul, il amesteci cu restul de ulei, putina sare si piper, dupa gust, si cu amestecul obtinut ungi interiorul cartofilor. Barcutele de cartofi ii asezi intr-o tava, cu taietura in sus si ii coci 15 minute, la foc mediu.
  4. Intre timp,  tai somonul afumat in fasii inguste si ii amesteci intr-un castron cu 3/4 din mararul tocat, zeama de lamaie, branza rasa si caperele scurse.
  5. Scoti cartofii din cuptor si ii umpli cu amestecul preparat. Serveste-i calzi, decorati cu fire de marar si rondele de masline.

Recomandari

Aperitive