Carnati in aluat cu malai

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

`Carnatii fripti in aluat sunt foaste gustosi, mai ales daca carnatii sunt putin afumati. Daca doriti puteti consuma preparatul a doua zi pentru un plus de aroma si gust.

Ingrediente

    • 7 carnaciori proaspeti
    • 100 gr faina
    • 200 ml ulei
    • sare
    • 1 fir de rozmarin
    • 400 gr malai
    • 600 ml lapte
    • 1/2 plic praf de copt
    • 1/2 lingurita zahar
    • cimbru
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Carnaciorii se rumenesc la foc mic, cat sa se patrunda, apoi se scurg de grasime si se lasa sa se raceasca.
  2. Intre timp,  se pregateste aluatul, amestecand laptele cu uleiul si adaugand treptat faina, praful de copt, malaiul si putina sare. Se framanta putin aluatul pana capata o consistenta potrivit de moale, adaugand cimbru si piper macinat.
  3. Se unge cu ulei o tava, se tapeteaza cu pesmet, apoi se toarna aluatul pana la jumatatea tavii, asezand apoi deasupra frumos, carnaciorii.
  4. Se baga tava in cuptorul incins  pentru o ora, verificand din cand in cand cu scobitoarea, daca s-a copt aluatul. Cand s-a rumenit frumos se scoate tava din cuptor si se decoreaza cu rozmarin, se lasa sa se racoreasca, dupa acre se portioneaza si se poate servi.

Recomandari

Aperitive