Carnati afumati si uscati

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Carnatii afumati si uscati trebuia sa ii incercati de Craciun sau ori de cate ori doriti un carnat de casa aromat si gustos.

Ingrediente

    • 1 kg carne tocata de porc
    • 1 kg carne tocata de vita
    • 500 gr slanina
    • 2 linguri rase de sare
    • 2 gr silitra
    • piper macinat
    • usturoi
    • boia iute de ardei rosu
    • 175 mlapa calda
    • mate subtiri de porc

Instructiuni de preparare

  1. Se curata carnea de pielite si tendoane, se da prin masina de tocat de doua ori, se amesteca intr-un vas mai mare carnea de porc cu cea de vita, se adauga: sare, piper, silitra, usturoi, boia iute si apa calduta
  2. Se framanta amestecul, se umplu carnatii folosind masina de tocat la care se monteaza o teava de metal inox sau o forma speciala de carnati. Matele se leaga la un capat pentru a putea manui tocatura Se lucreaza cu atentie ca sa nu se rupa.
  3. Cand operatia s-a terminat, carnatii se pun pe un bat gros si se lasa la zvantat cateva zile dupa care se pun la fum rece.

Recomandari

Aperitive