Budinca de zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de zmeura se serveste rece sau calda insotita de crema de vanilie sau de o cupa cu inghetata.

Ingrediente

    • 600 ml suc de zmeura
    • 200 gr zahar
    • 50 gr unt
    • 150 gr migdale
    • 1 felie franzela
    • 3 oua
    • 4 albusuri
    • 2 linguri lapte

Instructiuni de preparare

  1. Se zdrobeste zmeura si se stoarce prin tifon pentru a obtine 600 ml de suc. Sucul obtinut se fierbe cu zaharul pana se leaga.
  2. Se freaca untul bine, pana devine spumos, se adauga migdalele pisate, franzela inmuiata in lapte si stoarsa bine si 3 galbenusuri si se amesteca cu siropul.
  3. Se inglobeaza 7 albusuri batute spuma. Se toarna compozitia in forma unsa cu unt, presarata cu pesmet, si se coace la foc moale, timp de 45 de minute.

Recomandari

Aperitive