Batoane cu fulgi de ovaz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Batoanele cu fulgi de ovaz se prepara rapid si ieftin, sunt integrale si, de asemenea, fac o gustare excelenta cu continut ridicat de carbohidrati, pentru un plus de energie.

Ingrediente

    PENTRU BATOANELE CU FRUCTE:

    • 125 gr zahar brut
    • 280 gr fulgi de ovaz
    • 180 gr unt
    • 2 linguri melasa sau miere de albine
    • 30 gr stafide

    PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATA:

    • 200 gr ciocolata neagra

    USTENSILE:

    • tava de rulada tapetata cu unt
    • tava de prajituri patrata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 16 portii
Timp de preparare 10 minute
Timp de coacere 15- 20 minute

  1. Turnati untul, zaharul si mierea intr-o cratita si incalziti-le la foc mic pana se omogenizeaza.
  2. Amestecati ovazul cu stafidele intr-un castron, turnati-le in sirop si amestecati pana se omogenizeaza. Luati amestecul de pe foc si turnati-l in tava patrata, presarand cu lingura de lemn sau cu o furculita.
  3. Coaceti batoanele 15 -20 de minute la cuptor, pana se rumenesc. Daca sunt gata si intepati cu o frigaruie, ar trebui sa iasa curata, iar produsul finit sa fie destul de moale pentru o consistenta gumata. Lasati ametsecul sa se raceasca in tava.
  4. Topiti ciocolata la bain-marie, apoi ungeti cu ea batoanele netaiate si portionatile abia cand ciocolata este intarita si amestecul de cerealecomplet rece.

Recomandari

Aperitive