Tort rapid cu cafea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest tort rapid cu cafea este foarte bun pentru momentele cand doriti o gustare rapida si aromata.

Ingrediente

    PENTRU BLAT;

    • 300 gr piscoturi
    • 200 ml esenta de cafea
    • 4 linguri apa
    • 200 gr frisca

    PENTRU CREMA:

    • 200 gr unt
    • 125 gr ciocolata cu lapte
    • 75 gr ciocolata amaruie
    • 200 gr zahar pudra
    • 3 galbenusuri
    • 200 ml visinata

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se incorporeaza in galbenusuri untul, cate putin, si visinata. Se imparte crema in doua.
  2. Se topeste in cuptor ciocolata amaruie cu 2 linguri de apa calda si se amesteca cu jumatate din cantitatea de crema. Se topeste ciocolata cu lapte cu 2 linguri de apa calda si se inglobeaza in cealalta jumatate de crema.
  3. Se tapeteaza cu folie de aluminiu forma de tort si se pune pe fund un strat de piscoturi muiate in esenta de cafea. Se pune apoi un strat de crema cu ciocolata amaruie, se continua cu un rand de piscoturi muiate si un strat de crema cu ciocolata cu lapte. Se termina cu un rand de piscoturi.
  4. Se lasa tortul la rece 3 ore. Se orneaza cu frisca.

Recomandari

Torturi